top of page

Bilişim Teknolojileri Çözümleri

YAPISAL KABLOLAMA:

Yapısal Kablolama Sistemi, uzun vadede ihtiyaçlar gözetilerek oluşturulan, sistemlerin yükünü rahatlıkla taşıyabilen altyapı sistemidir. 

 

Yapısal kablolama, günümüzde binalar için olmazsa olmaz hale gelmiştir. Bilgisayar, telefon, internet, yangın, alarm, güvenlik gibi sistemler için geliştirilmeye ve entegrasyona açık bir sistemdir. P

 

Pasif ekipmanlar ile oluşturulan altyapı, sağlıklı bir haberleşme ve güvenlik sisteminin temel unsurunu oluşturmaktadır. Kurulan bu altyapı, çok uzun yıllar şirket ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Binalar için yapısal kablolama ilk maliyet açısından ve sonrasında genişleme ve entegrasyon özellikleriyle kullanım alanlarıyla maliyetlerin önüne geçmiştir.

NETWORK AKTİF CİHAZ:

Birden fazla bilgisayarın bilgi paylaşımı, yazılım ve donanım paylaşımı, merkezi yönetim ve destek kolaylığı gibi çok çeşitli sebeplerden dolayı birbirine bağlandığı yapıya ağ (network) denir.

 

Ağ yapılarını oluşturmak için Switch, Access point, Firewall, Modem gibi ağ cihazları kullanılabilir. Ağ üzerinde iletişim, yetkilendirme, paylaşım, güvenlik bu cihazlar ve üzerlerinde çalışan yazılımlar ile sağlanır. 

 

Günümüzde mobil cihazların yaygınlaşması ile ortaya çıkan mobility kavramı yeni network yapılarının doğmasına da neden olmuştur. Kullanıcılar artık masalarına bağımlı olmaktan çıkıp, ofis içinde, evinde, kafede veya havaalanında kablosuz ağlarla internete girebilmekte, günlük işlerini ofise bağımlı kalmadan sürdürebilmektedirler.

SERVER – STORAGE ÇÖZÜMLERİ:

Server (sunucu); verilerin, bilgisayar ağları üzerinden kullanıcıların erişimine açık olarak barındırıldıkları bilgisayar sistemlerine verilen isimdir. Daha basit bir ifadeyle sunucu, kullanıcının verilere online olarak ulaşabilmesini sağlayan, bu verileri onların kullanımına sunan sistemlerdir.

Sunucu denilince genellikle akla ilk olarak bir donanım bileşeni gelir ama bir sunucu sadece fiziksel bir cihazdan oluşmaz. Bu cihazlar, bir sunucu olarak çalışabilmeleri için özel yazılımlara ihtiyaç duyarlar. Bu yazılımlar da sunucu cihazlarının içerdikleri verileri, kullanım amacına en uygun şekilde sunabilmelerini sağlar.

Storage (saklama) çözümü ise, kurumların en önemli ve vazgeçilmez kaynaklarından biridir. Yapılan yatırımların büyük bir kısmı veri saklama, kullanma ve yönetme amacıyla yapılmaktadır. Metin verilerinin yanında, ses ve görüntü gibi daha fazla saklama kapasitesi gerektiren verilerin de yaygınlaşma nedeni ile disk kapasiteleri gigabyte seviyelerinden terabyte seviyelerine çıkmıştır. Bu denli yoğun verilerin sağlıklı ve problemsiz bir şekilde korunabilmesi için daha esnek, akıllı ve kolay yönetilen veri depolama çözümleri gerekmektedir.

Bir çözümlerin en önemli özelliği ise; veri akışını güvenli, kesintisiz ve istikrarlı bir performans ile sağlayabilmesidir.

CCTV:

CCTV “Close Circuit TeleVision” baş harflerinin kısaltmasından oluşmuş “Kapalı Devre Televizyon” anlamına gelen bir terimdir. CCTV sistemi videonun iletildiği devrelerin kapalı olduğu ve tüm unsurların (kamera, ekran monitörleri, kayıt cihazları) sisteme doğrudan bağlı olduğu bir sistemi ifade eder.

CCTV sistemleri, yüksek çözünürlük, kablosuz iletişim, dijital optik, analiz yazılımları ve dijital depolama seçenekleri sayesinde gelişmiştir. Seçilen modele bağlı olarak yeni nesil yüksek çözünürlüklü kameraların birçoğunda gece görüşü için, kızılötesine kesintisiz geçiş yapan IR teknolojisi bulunmaktadır.

 

Yüksek çözünürlüklü görüntülerle artık bir hırsızın sadece ne renk kıyafet giydiğini değil, kıyafetinin logosuna kadar en ince ayrıntıları bile tespit edilebilir. Kablosuz iletişim ile kameralara dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir zamanda bir uygulama üzerinden erişim ve kontrol sağlanabilir.

Wecom, projelerde ihtiyaç olan CCTV cihazların belirlenmesi, yapısal kablolama, network, sunucu / depolama ve bu çözümlere ilişkin mühendislik / danışmanlık konularında en uygun çözümleri sağlamaktadır.

bottom of page